eHuisartspraktijk.nl

Perifere IV-canule

De cursus Inbrengen Perifere Infuuscanule behandelt de basistheorie van het inbrengen van een perifere infuuscanule. De perifere infuuscanule wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de circulatie. Het inbrengen van een perifere infuuscanule valt onder de zogenaamde voorbehouden en risicovolle handelingen (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg: Wet BIG).
€ 25,75

Kenmerken

120 minuten
2 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Voor wie:
Praktijkverpleegkundigen, - ondersteuners die betrokken zijn bij de zorg voor zorgvragers die intraveneuze therapie krijgen via een perifere infuuscanule.

Inhoud:
De training Perifere Infuuscanule behandelt de basiskennis rondom het inbrengen en verzorgen van een perifere intraveneuze canule.

Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen:

  • Inleiding
  • Voorbereiding
  • Uitvoering
  • Nazorg

In het theoriegedeelte worden alle noodzakelijke theorieën en stappen behandeld. De training Perifere Infuuscanule behandelt ook onderwerpen als locatie canule bepalen, aan- en afsluiten canule, de patiënt en de omgeving.

Het toetsgedeelte bestaat uit een toets, waarmee je je opgedane kennis kan toetsen. Mocht deze nog niet voldoende zijn, dan kan je kiezen voor een herhalingstoets

Accreditatie:
De e-learning is bij V&VN geaccrediteerd.