eHuisartspraktijk.nl

Intraveneuze toediening

Onder intraveneuze (IV) toediening verstaan we het toedienen van vloeistoffen in de veneuze circulatie. Het toedienen van vloeistoffen direct in de bloedbaan is ingrijpend en kan risico’s voor de patiënt met zich meebrengen. De intraveneuze toediening is daarom een Risicovolle Voorbehouden Handeling (Wet BIG).
€ 25,-

Kenmerken

120 minuten
2 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Voor wie:
Praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners en andere praktijkmedewerkers die betrokken zijn bij zorgvragers waarbij intraveneuze therapie wordt toegepast.

Accreditatie:
De module is voor 1 punt geaccrediteerd bij V&VN.

Doel:
De cursist is na het volgen van de cursus op de hoogte van de verschillende toedieningsvormen en vloeistoffen. Deze e-learning is niet voldoende om bekwaam te raken in het uitvoeren van de handeling.

Inhoud:
De cursus behandelt de verschillende toedieningsvormen en vloeistoffen. Uitgangspunt is dat een intraveneuze toegang is aangebracht en dat een pomp wordt gebruikt. Afhankelijk van de toedieningsvorm, kun je namelijk een volumetrische infuuspomp gebruiken, of een spuitpomp (perfusorpomp). De training bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte.

Deze e-learning is niet voldoende om bekwaam te raken in het uitvoeren van de handeling, een praktijktoetsing is hierbij geadviseerd.