eHuisartspraktijk.nl

Psychofarmaca (Niveau 4-6)

Hulpverleners zijn vaak betrokken bij de toediening van geneesmiddelen. Hoewel de arts de eindverantwoordelijkheid draagt voor de keuze en de toediening van medicijnen, dragen ook hulpverleners verantwoordelijkheid vóór, tijdens en na toediening van medicijnen. In deze e-learning module worden de vijf meest gebruikte groepen medicijnen behandeld van zorgvragers met psychiatrische ziektebeelden.
€ 25,-

Kenmerken

100 minuten
2 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Voor wie:
Voor iedere praktijkmedewerker  (niveau 4-6) die betrokken in bij de behandeling van zorgvragers met medicatie uit de groep Psychofarmaca.

Accreditatie: 
Geaccrediteerd bij V&VN (2 pnt) en NVvPO (1 pnt). Bij Kabiz kunt u de resultaten van deze e-learning bij 'overige nascholingen' noteren.

Doel:
Na het volgen van deze cursus bent u in staat de zorgvrager te informeren over het toedienen van de vijf meestgebruikte medicijngroepen van zorgvragers met psychiatrische ziektebeelden.

Inhoud:
De cursus bestaat uit een pre-toets, theorie en een post-toets. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden worden de onderwerpen toegelicht. De cursus behandelt de indicaties, contra-indicatie, werking en bijwerkingen van de vijf belangrijkste medicijngroepen: antidepressiva, antipsychotica, anxiolytica, hypnotica en sedativa, stemmingsstabilsatoren, anti-dementiële middelen.