eHuisartspraktijk.nl

Ontwikkelingspsychologie en verstandelijke beperking

Ontwikkelingspsychologie bestudeert de gezonde ontwikkeling van baby tot de ouderdom. De normale ontwikkeling wordt meestal aan de hand van de kalenderleeftijd gemeten. Op een bepaalde leeftijd mag je bepaald gedrag verwachten van een kind. Een kind ontwikkelt zich gelijktijdig op verschillende gebieden. Bij mensen met een verstandelijke beperking is de ontwikkeling op één of meerdere gebieden verstoord en loopt de ontwikkeling achter op de kalenderleeftijd. Het is belangrijk om het ontwikkelingsniveau van een cliënt te weten, zodat je jouw begeleiding hierop kunt laten aansluiten. 
€ 25,-

Kenmerken

60 minuten
0
365 dagen

 Inhoud

De cursus bestaat uit theoriemodules met oefenvragen, waarin de ontwikkelingspsychologie wordt toegelicht. Daarna volgen vier casus over zorgvragers om de theorie op toe te passen. 
Je hebt de cursus afgerond als je alle onderdelen hebt doorlopen. 

Leerdoel 
Na het doorlopen van deze cursus kun je het ontwikkelingsniveau van zorgvragers met een verstandelijke beperking beter inschatten en jouw begeleiding hierop aanpassen. 

Doelgroep 
Zorgverleners.

Doorlooptijd 
De doorlooptijd is ongeveer 1 uur.  

Accreditatie : deze cursus is niet geaccrediteerd, de resultaten kan je wel bijschrijven in het kwaliteitsregister onder 'overige opleidingen'.