eHuisartspraktijk.nl

Omgaan met dementie - mantelzorgers en vrijwilligers

In 2050 lijdt naar verwachting 1 op de 44 Nederlanders aan dementie. Dat betekent dat we steeds meer mensen zullen tegenkomen met deze ziekte. Bij dementie wordt vaak alleen gedacht aan geheugenproblemen, terwijl dementie een verzamelnaam is voor meer dan 60 verschillende soorten dementie. De specifieke kenmerken van de stoornissen worden bepaald door de aard, lokalisatie en ernst van de afwijkingen in de hersenen. Omgaan met mensen met dementie is een zware taak, daarom is in samenwerking met Ideon de e-learning training 'Omgaan met dementie' ontwikkeld.
€ 25,-

Kenmerken

120 minuten
2 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Doel:
Beter leren omgaan met mensen met dementie, onder andere door een aantal verschijnselen van dementie te leren begrijpen en inzicht te krijgen in communiceren met mensen met dementie. Deze cursus helpt je om mensen met dementie beter te begrijpen en zorgt ervoor dat je kunt omgaan met de moeilijke situaties die soms ontstaan in het contact met mensen met dementie. 

Doelgroep:
Deze e-learning is bijzonder geschikt voor vrijwilligers of mantelzorgers zonder een specifieke zorgachtergrond die meer willen weten van dementie. Voor verzorgende en verpleegkundigen raden wij de module 'Inzicht in dementie' aan. 

Accreditatie:
Geaccrediteerd bij V&VN. Bij Kabiz kunt u de resultaten van deze e-learning bij 'overige nascholingen' noteren.