eHuisartspraktijk.nl

Anatomie - Centraal zenuwstelsel

De hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen in het lichaam vormen samen het zenuwstelsel. Deze wordt onderverdeeld in het centrale zenuwstelsel, het perifere zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel. Deze e-learning module is ontwikkeld voor het opfrissen van de basiskennis van uw medewerkers over het centraal zenuwstelsel.  
€ 25,-

Kenmerken

100 minuten
1 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Voor wie:
Praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkverpleegkundigen, zorgverleners in huisartspraktijken en ziekenhuizen. 

Accreditatie:
De module is geaccrediteerd bij V&VN, NVvPO en KABIZ

Doel:
Na het volgen van deze scholing is de cursist in staat de zorgvrager te informeren over de basale bouw en werking van het zenuwstelsel. Deze kennis kan worden toegepast bij het klinisch redeneren-proces.

Gerelateerde cursussen (POH):
Tractus circulatorius, Tractus neurologicus, Tractus respiratorius, Tractus urologicus, Tractus digestivus, Klinisch redeneren

Deze cursus is ondersteunend bij de e-learning module Psychofarmaca. De e-learning module Het Centraal Zenuwstelsel sluit tevens goed aan bij de vraag uit de praktijk om hulp bij het opfrissen van de anatomische kennis van medewerkers. Het Centraal Zenuwstelsel is de eerste in een serie waarin de orgaanstelsels van het lichaam aan de orde komen. 

De module Het Centraal Zenuwstelsel is een kennis- en inzichttraining en opgebouwd uit een aantal onderdelen; de regulatiesystemen van het menselijk lichaam, de bouw van het centraal zenuwstelsel, de bouw van zenuwcellen, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en zenuwcellen en hersencellen. Daarnaast kent deze module een pre-toets en een posttoets.