eHuisartspraktijk.nl

Anatomie - Tractus neurologicus

DeTractus neurologicus bestaat uit het centrale en het autonome zenuwstelsel. Deze e-learning module behandelt de bouw en werking van het autonome zenuwstelsel. De e-learning module anatomie van het autonome zenuwstelsel voor verpleegkundigen en verzorgenden is ontwikkeld als antwoord op de vraag uit de praktijk om de basiskennis op te kunnen frissen.  
€ 25,-

Kenmerken

100 minuten
1 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Voor wie:
Praktijkondersteuners, verpleegkundigen en zorgverleners. 

Accreditatie:
De module is met 1 punt geaccrediteerd door de V&VN en NVvPO.

Doel:
Na het volgen van deze module bent u in staat de zorgvrager te informeren over de basale bouw en werking van het autonome zenuwstelsel. U kunt deze kennis toepassen bij het klinisch redeneren-proces.

Gerelateerde cursussen:
Tractus circulatorius, Tractus digestivus, Tractus respiratorius, Tractus urologicus, Het Centraal Zenuwstelsel, Klinisch redeneren

De module Tractus neurologicus behandelt de bouw en functies van het autonome zenuwstelsel. Na de pretoets volgt de algemene werking van het autonome zenuwstelsel. De invloeden van de sympathicus en de parasympathicus op de organen van het lichaam in rust en bij activiteit worden besproken en enkele specifieke ziektebeelden.