eHuisartspraktijk.nl

Nieuws

11mar

Een cadeautje voor jou, onze klant!

DIZ Day 2022

Op dinsdag 12 april 2022 organiseren we ons 2de online evenement, exclusief voor alle klanten van SDB Groep. Dit evenement zal plaatsvinden van 09:00 tot 12:00 uur met aanvullend de mogelijkheid om te netwerken met andere zorgorganisaties.

Ben jij erbij?

Onze host Sabine Uitslag neemt je tijdens dit evenement graag mee in het thema:

“Verwondering in de zorg”.

DIZ Day 2022 geeft je inspiratie om uitdagingen vanuit een ander perspectief te bekijken en met een lach op het gezicht ga je de toekomst vol verwondering tegemoet.

Schrijf je vandaag nog in via aanmelden DIZ Day

19nov

Triage op de Dagpraktijk

Voor op de dagpraktijk bieden we o.a. deze triage e-learning cursussen:

ABCDE telefonische triage
Kennismaken met/opfrissen van de kennis van telefonische triage in de huisartsenpraktijk. De focus ligt op het eerste onderdeel binnen het triagegesprek waarin levensbedreigende situaties worden herkend met behulp van de ABCDE methode. Ook is er aandacht voor telefonische adviezen die gegeven kunnen worden aan de beller in afwachting tot hulp gearriveerd is. De focus ligt op het eerste onderdeel binnen het triagegesprek waarin levensbedreigende situaties worden herkend met behulp van de ABCDE methode.

Triage bij Diabetes Mellitus
In de huisartspraktijk speelt de doktersassistent een centrale rol bij het herkennen van de spoedeisende gezondheidsproblemen die kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld diabetes mellitus. Vaardigheid in triage is daarbij essentieel. Veel voorkomende vragen van patiënten met diabetes gaan over de werking, bijwerkingen en toepassing van medicatie, voetklachten, hypo- en hyperglykemie.

Klik op de cursustitel om naar de cursussen te gaan.

12nov

Erfelijke diabetes in de huisartsenpraktijk

Als huisarts, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner behandelt u veel patiënten met diabetes mellitus (DM). Soms zijn de patiënten al lang onder behandeling, soms komen ze voor het eerst met klachten en is het aan u om de diagnose te stellen. In de meeste gevallen van diabetes gaat het om DM type 1 en type 2. Vormen van diabetes die minder vaak voorkomen zijn monogene vormen: MODY (Maturity Onset Diabetes of the Young) en LADA (Latent Autoimmune Diabetes of Adults) langzaam progressieve auto-immuun diabetes, een variant van DM1.
In de cursus 'Erfelijke diabetes in de huisartsenpraktijk' leert u aan de hand van casuïstiek meer over deze vormen van diabetes, hoe ze te onderscheiden en het belang van het onderscheiden van deze vormen van diabetes. U krijgt diagnostische handvatten om de verschillende vormen van MODY en LADA te herkennen. U krijgt inzicht in de impact van deze ziektes op patiënt en familie en de therapeutische consequenties.
Klik hier voor de cursus of ga naar Nascholing Erfocentrum.

4jun

Gezamenlijke besluitvorming

In het zorgproces moeten een zorgvrager en zijn naasten diverse beslissingen nemen over de zorg en behandeling van de zorgvrager. Het kan dan zijn dat de zorgvrager dit zo lastig vindt, dat zij de beslissing liever aan de zorgverlener overlaat. Het uitgangspunt van gezamenlijke besluitvorming is dat deze beslissingen sámen met de zorgvrager genomen worden, en de zorgverlener de zorgvrager begeleidt in dit proces.
 
De e-learning Gezamenlijke besluitvorming is een hele nuttige cursus voor de POH in het kader van persoonsgerichte zorg en begeleiding van kwetsbare ouderen. Na het doorlopen van deze cursus heb je concrete handvatten voor gesprekken met zorgvragers, zodat je hen kunt helpen bij het nemen van besluiten en bij het nemen van de regie.

Deze cursus is onderdeel van het leerprogramma POH, maar je kunt hem uiteraard ook los aankopen. (klik hier voor omschrijving en aankoop)
  

 


 

28may

Zeven triage e-learning cursussen aangepast en uitgebreid met o.a. ingangsklacht Zwangerschap


We hebben de zeven medische triage-e-learning cursussen geüpdatet! Deze kunnen je ondersteunen bij het voorbereiden voor de Landelijke triage-kennistoets.

Hierin geven we je informatie over de advieskaarten pil/menstruatie, slaapproblemen en zwangerschap.
Voor de overige ingangsklachten uit de NHG TriageWijzer 2020 bieden we de onderstaande medische e-learning cursussen per cluster aan.

Ook is er nu een losse e-learning cursus over de zes nieuwe ingangsklachten over Zwangerschap (klik hier). Ben je al goed bedreven in de bovengenoemde 7 onderwerpen dan kun je de e-learning Triage - Zwangerschap los volgen als bijscholing om jouw vak als triagist te kunnen blijven uitvoeren. Hier ontvang je ook accreditatiepunten voor (net zoals voor de 7 andere e-learning cursussen).
(*)Uiteraard zijn deze nieuwe ingangsklachten over zwangerschap ook opgenomen in de cursus Triage - Buik/Urogenitaal.
Alle cursussen zijn beschikbaar in onze webshop.
De eerstvolgende Landelijke Kennis examendagen is op 7 juli a.s., dus wees er snel bij om d.m.v. deze triage e-learning cursussen de kennis tot je te nemen.

25may

Herken je een spierziekte bij jouw patiënt?

In Nederland lijden er meer dan 200.000 mensen aan één van de ongeveer 600 verschillende spierziekten. Door de zeldzaamheid, de verschillende symptomen en het heterogene karakter hiervan, is het stellen van de diagnose vaak een ingewikkeld en langdurig traject.

Via deze link vragen wij je aandacht voor deze geaccrediteerde, gratis webcast .

Deze webcast geeft je praktische handvatten die helpen bij het herkennen en het doorverwijzen van een patiënt met een spierziekte in de eerste lijn middels illustratieve casuïstiek.

Deze nascholing is bedoeld voor huisartsen, fysiotherapeuten, jeugdartsen, neurologen en kinderartsen en is geaccrediteerd onder nummer 403433.

6apr

SDB SALARIS

Halen we het deze maand om de salarissen op tijd te draaien?
Gaat het ons lukken om de cao-wijziging goed door te voeren?
Wie is beschikbaar in de vakantie om vragen over de salarissen te beantwoorden?
Zijn de gewerkte uren van afgelopen maand al binnen?
 
Dit is een selectie uit de vragen die onze klanten aan ons SDB SalarisBureau voorleggen; bij uitbesteding nemen wij al dit werk uit handen. SDB Groep verzorgt iedere maand voor meerdere praktijken en HAP’s, onder de cao Huisartsenzorg, alle salarisgerelateerde items in de uitbesteding. Iedere wijziging in de cao garanderen wij in onze software binnen twee maanden na een akkoord door de cao-partners. Met onze kosteloze helpdesk kan je al je vragen op het gebied van de salarisverwerking aan ons voorleggen, en met onze expertise in jouw vakgebied hebben wij de meeste complexe items al eens afgehandeld: dus wij hebben altijd een antwoord of wij bellen je terug als we het moeten uitzoeken.

Aansluiting met je rooster of urenregistratie is mogelijk; wij koppelen met Intershift, Monaco, Ortec en vele andere systemen. 
SDB Groep garandeert de cao, wet&regelgeving en je hoeft zelf geen salarisadministrateur meer in dienst te hebben. De salarisstrook leveren wij uit via onze AVG-proof beveiligd medewerkerportaal; ook die garantie leveren wij mee.
Uitbreiden met Werving&Selectie, digitaal personeelsdossier, digitaal ondertekenen of Employee Selfservice declaratie is allemaal mogelijk.
 
Wil je zelf de salarisverwerking uitvoeren, dat kan met je eigen salarisadministrateur op onze software; wij kunnen het ook maandelijks voor je uitvoeren. Informeer naar de mogelijkheden. Wij ontzorgen jouw praktijk en leveren continuïteit en topkennis bij de maandelijkse loonrun vanaf de invoer van de mutaties tot en met de berekening van de ORT vergoeding. Je kijkt zelf mee met de verwerkingen in je eigen portaal, controleert met ons de proefverloning, en wij zetten alle output iedere maand voor je klaar waaronder de salarisstroken. Aanlevering en communicatie met het PFZW verzorgen wij; evenals de journalisering naar je financiële systeem, een bankbetalingsbestand en de fiscale verplichte aanlevering.

Nieuwgierig?  Laat het ons weten via het contact formulier.

29mar

NIEUW: e-learning Werken met Medicom


Samen met Pharmapartners hebben wij de cursus 'Werken met Medicom' ontwikkeld. Hier leer je de basis van het Huisarts Informatie Systeem (HIS) Medicom.
In deze e-learning leert de cursist stapsgewijs en op interactieve wijze met Medicom te werken.
Deze cursus is geschreven voor beginnende gebruikers van Medicom, dus uitstekend geschikt als je via een uitzendbureau of als her-intreder bij een huisartspraktijk gaat werken waar Medicom gebruikt wordt.

Maakt jouw praktijk al gebruik van Medicom, dan kun je de e-learning aanvragen via het klantportaal van PharmaPartners.

23mar

Intramusculair injecteren

Om je kennis op te frissen bieden we twee e-learning cursussen over hoe je op de juiste manier behoort te injecteren.

De verkorte 'opfris' cursus. Met het doorlopen van deze ingekorte cursus, kun je in 20 minuten eventuele weggezakte kennis weer opfrissenDeze cursus is niet geaccrediteerd en is niet bedoeld om nieuwe kennis op te doen. 

De 'gewone' e-learning duurt ruim een uur en in deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld: de relevante anatomie, indicaties, risico’s en contra-indicaties. Tevens komen het bepalen van de voorkeursplaats, de materiaalkeuze en het gereedmaken injectiespuit en injectietechnieken aan de orde.  

Deze e-learning is bedoeld als nascholing en is niet voldoende om bekwaam te raken in het uitvoeren van deze voorbehouden handeling. Hiervoor is een praktijktoets noodzakelijk.

12aug

Welk onderwerp mis je in ons e-learning aanbod?

 

 

Eén keer per 6 weken versturen wij de nieuwsbrief naar klanten en geïnteresseerden. Hierin houden we de lezer op de hoogte van eventuele relevante ontwikkelingen rondom eHuisartspraktijk en The Competence Group.

Nu stellen wij aan jou de vragen; 'wat houdt je bezig in je werk-/leer-omgeving? 'is er nog een onderwerp waar je graag een e-learning van wilt' of 'heb je behoefte aan meer informatie over een bepaald onderwerp?'. 

Kortom, heb je een onderwerp waar je dringend meer over wilt leren? Laat dat dan weten aan Sophia via info@ehuisartspraktijk, 030-2565625 of d.m.v. contactformulier op onze website.

We horen het graag!

 
6aug

Maak conflicten functioneel.

 

Ieder mens is anders. Je denkt, voelt, neemt dingen waar en herinnert dingen anders dan degene naast je. Door deze verschillen kunnen conflicten ontstaan. De e-learning legt uit wat een conflict is, hoe je deze herkent, hoe je ermee om kunt gaan in relatie tot je cliënten, maar ook in je privéleven en hoe je een conflict voorkomt.

De e-learning is in samenwerking met onze partner BasculeGroep gemaakt en vormt met hun trainingsdag een blended traject. Door een blended traject te vormen, zijn de trainingsdagen verminderd van twee naar één! 

BasculeGroep is dé expert in het opzetten van conflictmanagement in organisaties. Tijdens de trainingsdag leer je op een professionele manier hoe je de opgedane kennis van de e-learning in de praktijk kan gebruiken.

De prijs van de e-learning is €100,-. Voor meer informatie over het blended traject kunt u contact opnemen met Sophia Grootes via telefoonnummer 030 256 56 25 of via e-mail info@huisartspraktijk.nl.

 
30jul

DA-Leergang of POH-leerprogramma

Een jaar lang (bijna) onbeperkt online opleidingen volgen? Wij maken het mogelijk, speciaal voor praktijkondersteuners en doktersassistenten.

Bij een abonnement op het leerprogramma (POH) of op de leergang (DA) mag je uiteraard zelf weten hoeveel opleidingen je volgt. Drie, dertien of allemaal: voor €115,- per jaar/per persoon verrijk je jezelf met kennis waarmee je je werk nóg beter kan doen. 

Zo’n abonnement is wellicht ook interessant voor je collega’s. Stuur een e-mail naar info@ehuisartspraktijk.nl en wij zorgen ervoor dat jullie toegang krijgen tot (bijna) alle opleidingen!

Voordelen
 • Geen gedoe met zoeken: met één druk op de knop heb je ze allemaal.
 • Studeren waar- en wanneer het je uitkomt.
 • Alle vakgerelateerde cursussen zijn geaccrediteerd bij V&VN, NVvPO en NVDA/CADD
 • Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven.
 • Je kunt zelf de behaalde certificaten uitprinten
 • Stopt automatisch na een jaar
Voor meer informatie, kan je contact opnemen met Sophia Grootes.
23jun

Week van de teek! Volg onze cursus Tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Het controleren op teken blijft van belang. We zien al sinds 1994 een groeiend aantal mensen in Nederland die door teken zijn gebeten. Zij kunnen daarbij besmet raken met virussen die serieuze ziekten kunnen veroorzaken. Wij behandelen in deze cursus één van de bekendste infectieziekten overgedragen door teken: Lyme.

Klik hier voor de e-learning.

Je kan, na het doorlopen van deze cursus ...

 • de basisprincipes van teken en de ziekte van Lyme benoemen;
 • verschijningsvormen van de ziekte van Lyme benoemen;
 • de zorgvrager adviseren over behandelmogelijkheden nadat de ziekte van Lyme is gediagnosticeerd.
18mar

NVvPO doet! Scholingsavonden

Dit was in November 2019. Maar ook in 2021 staat er een fantastisch Event gepland: noteer 22 april 2021 in je agenda: dan organiseren de NVvPO en de V&VN  ‘Het grote landelijke POH/PVK/PVH Event’ in Bunnik en eHuisartspraktijk is erbij!  

Jij toch ook?

16mar

COVID-19 coronavirus

Het coronavirus COVID-19 verspreidt zich steeds verder.
Iedereen, maar met name zorgverleners krijgen hier veel mee te maken.

In deze GRATIS korte e-learning worden vragen beantwoord als:

 • Wat moet ik als zorgverlener weten over dit virus?
 • Welke aandachtspunten op het gebied van preventie zijn belangrijk?
 • Hoe spreek ik mijn collega’s, maar ook vrijwilligers en bezoek aan op hygiëne?
 • Hoe help je elkaar met het scherp blijven op infectierisico’s?

Klik hier naar de cursus te gaan. Als je ons abonnement hebt dan hoef je niets te doen, de cursus staat er al bij.

13mar

Vergroot of verfris uw anatomische kennis

Hart- en vaatziekten komen in Nederland relatief veel voor. In Nederland overlijden hieraan jaarlijks ongeveer 45.000 personen. Met deze e-learning-modules brengt u onder andere uw kennis van de anatomie en fysiologie van het hart- en vaatstelsel weer op peil. Klik op de afbeelding of op een van de cursustitels voor meer informatie!

 

11mar

POH-leerprogramma - negen accreditatiepunten erbij!

 

Het POH-leerprogramma is verbeterd en heeft maar liefst negen accreditatiepunten erbij!

U kunt nu 33 punten verdienen met dit leerprogramma. Genoeg reden om een abonnement af te nemen! 

De modules die nu ook geaccrediteerd zijn:

 • venapunctie
 • algemene farmacologie
 • basale reanimatie volwassenen
 • delier
 • COPD
 • depressie
 • inzicht in dementie
 • omgaan met agressie
 • anatomie - centraal zenuwstelsel

U mag uiteraard zelf weten hoeveel opleidingen u volgt. Drie, dertien of allemaal: voor € 115,- per jaar / per persoon verzekert u zichzelf van kennis waarmee u uw werk nóg beter kan doen.

Dit leerprogramma is wellicht ook interessant voor uw collega’s. Stuur een e-mail naar info@ehuisartspraktijk.nl en wij zorgen ervoor dat jullie toegang krijgen tot alle opleidingen!

 

19feb

Samenwerking tussen The Competence Group en Zorgscholing

 

Samenwerking The Competence Group en Zorgscholing   Zorgscholing, aanbieder van praktische bij- en nascholingen op het gebied van zorg, bundelt haar krachten met The Competence Group (TCG). TCG is dé specialist op het gebied van persoonlijke e-learning-oplossingen. De combinatie praktijk en e-learning (blended learning) is dan ook een logische vervolgstap voor beide partijen.

Doordat de kennis op verschillende manieren wordt aangeboden, digitaal en in de praktijk, sluit dit goed aan bij de doelgroep en beklijft de lesstof beter. Tijdsbesparing vindt plaats doordat de cursisten in hun eigen tijd en tempo gebruik kunnen maken van de digitale leeromgeving. Vragen uit de theorie kunnen tijdens de praktijkbijeenkomsten beantwoord worden door de docenten van Zorgscholing. Deze docenten staan met beide benen in de praktijk en hebben uitsluitend goede tot uitstekende cursistenevaluaties.

Betere kwaliteit van zorg is het gemeenschappelijke ideaal. Zorgscholing realiseert dit door een praktijkgericht scholingsaanbod te creëren. Deze is compleet, makkelijk toegankelijk én bevindt zich op een hoog niveau. TCG brengt dit tot stand door digitale leeromgevingen te ontwikkelen met een visueel aantrekkelijke inhoud. De leerstof is uitnodigend om mee te werken, en voldoet aan de laatste inzichten op het gebied van wetenschap en technologie. Beide organisaties zijn CRKBO-geregistreerde instellingen.

Zorgscholing en TCG kijken verheugd uit naar de mogelijkheden die de samenwerking biedt. Zij delen de doelstelling om de best mogelijke scholing aan te bieden aan hun cursisten. Blended learning zorgt voor betrokkenheid en plezier in het leren. "Plezier in het leren maakt van kennis een kunde, geen kunstje!"

29nov

TCG - eHuisartspraktijk op zondag 1 december a.s. in the picture bij: ‘In de ban van… ’ op RTL7!

Zondag 1 december a.s., om 12 uur, kunt u bij het RTL-programma ‘In de ban van…’ een kijkje nemen in de keuken van The Competence Group. In het programma vertelt directeur Toon Rijken hoe je succesvol kunt ondernemen en hoe het bedrijf is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende leveranciers van zorggerelateerde e-learning in Nederland.

“Wij laten zien dat je door het ontwikkelen van digitaal onderwijs, het implementeren van online leeromgevingen en het beantwoorden van vraagstukken rond kennis-, opleiding- en informatiemanagement, het rendement van organisaties en medewerkers kan verhogen.” - Toon Rijken

Heeft u de uitzending gemist? Op zaterdag 7 december wordt de uitzending herhaald van 13.00 - 13.30 uur.

Wilt u naar aanleiding van de uitzending meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. We staan u graag te woord!

-----------------------------------------------

In de ban van op RTL7 is een programma dat binnen no-time is opgeklommen binnen televisieland. Elke 2 weken geeft Nathalie den Dekker een inkijkje in verschillende branches en sectoren. Wie zijn de ondernemers en wat doen zij? En wat betekend het voor de kijker? Je ziet het bij ‘In de ban van’. https://indebanvan.tv/

25nov

E-learning Compressief Zwachtelen

Vernieuwd!

Compressief zwachtelen omvat de behandeling van oedeem met een verband, meestal toegepast aan de benen. 

Na het volgen van deze e-learning heeft u kennis over en inzicht in de anatomie en fysiologie, indicaties, verschijnselen, contra-indicaties, materialen, technieken en complicaties in relatie tot compressief zwachtelen.

Het accent van deze training ligt op de aandachtspunten bij compressief zwachtelen van een cliënt volgens de CBO-methode.

20nov

1 Januari komt dichterbij! Volg nu onze e-learning Wet zorg en dwang

Definitief is nu bepaald door de minister dat per 1 januari 2020 de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) ingaat, ter vervanging van de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (Bopz). In de Wzd zijn de criteria rondom onvrijwillige zorg vastgelegd.

Hoe ziet de wet er nu uit? Welke gevolgen heeft de wet voor u als zorgverlener en voor uw organisatie? Wat moet u doen om u voor te bereiden?

The Competence Group heeft een e-learning ontwikkeld die de wet op een laagdrempelige en beknopte manier uitlegt en richt zich door middel van casuïstiek op de praktische betekenis voor de zorgverlener.

De cursus legt de nieuwe wet en het stappenplan dat zorgverleners moeten gaan inzetten tijdens hun werk op een laagdrempelige manier uit.

15nov

E-learning - HKZ-keurmerk voor ZZP-ers

De stichting 'Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector' (HKZ) heeft een keurmerk voor zzp'ers in de zorg ontwikkeld. Met het keurmerk kunt u als zzp'er aantonen dat u aan wet- en regelgeving voldoet. 

Het is de verwachting dat opdrachtgevers in de zorg spoedig het HKZ-keurmerk verplicht stellen voor zzp'ers die in opdracht van hen werken. U bent er zelf als ondernemer verantwoordelijk voor dat u aan de eisen van de HKZ-norm voldoet.

Cursusinhoud
In de cursus worden deze eisen uitgelegd. Daarnaast worden de stappen voor het behalen van het keurmerk toegelicht.

De cursus start na een korte introductie met een uitleg wat het HKZ-keurmerk inhoudt. Vervolgens worden de zeven eisen (visie, doelen, professioneel handelen, ondernemerschap, risico’s en mogelijkheden, verbeteren en afspraken met de opdrachtgever) van de HKZ-norm toegelicht aan de hand van een casus en vragen. Het laatste hoofdstuk behandelt de aanvraagprocedure.

8nov

DA-leergang

Een jaar lang (bijna) onbeperkt online opleidingen volgen? Wij maken het mogelijk, speciaal voor doktersassistenten.

De leergang bestaat op dit moment uit 57 e-learning-modules, waarvan er 34 zijn geaccrediteerd bij KABIZ. U mag uiteraard zelf weten hoeveel opleidingen u volgt. Drie, dertien of allemaal: voor € 115,- per jaar / per persoon verzekert u zichzelf van kennis waarmee u uw werk nóg beter kan doen.

Deze leergang is wellicht ook interessant voor uw collega’s. Stuur een e-mail naar info@ehuisartspraktijk.nl en wij zorgen ervoor dat jullie toegang krijgen tot alle opleidingen!

Voordelen

 • Geen gedoe met zoeken: met één druk op de knop heeft u ze allemaal.
 • Studeren waar- en wanneer het u uitkomt.
 • Alle vakgerelateerde cursussen zijn geaccrediteerd bij V&VN en KABIZ.
 • Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven.
 • U kunt zelf uw behaalde certificaten printen.
 • Stopt automatisch na een jaar.

Voor meer informatie over deze leergang, kunt u contact opnemen met Sophia Grootes.

 

30sep

IZER - Rotterdam, tevreden over Leerprogramma POH van eHuisartspraktijk

IZER (eerstelijns ketenzorggroep van huisartsen in de regio Rotterdam) heeft ons 'leerprogramma POH' aangeboden aan alle praktijkondersteuners, die bij hen in dienst zijn en diegenen die bij de (aangesloten) huisartsenpraktijken werken. Zowel voor POH-S als POH-GGZ.

Femke de Geus, scholingscoordinator IZER: "We zijn enorm blij met het 'leerprogramma- POH' van eHuisartspraktijk.nl (TCG), met name met de nieuwe module 'Wet zorg & dwang'. Het populairst zijn bij ons de cursussen 'Algemene Farmacologie' en de 'Anatomie-modules'. Ook hebben we een aantal modules opgenomen in ons inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. Al met al een zeer compleet leerprigramma!

Ook het leerprogramma POH aanschaffen? Sophia Grootes staat u graag te woord! Neem contact op via 030-2565625 of stuur een mailtje naar info@ehuisartspraktijk.nl.

24sep

POH-leerprogramma

Een jaar lang (bijna) onbeperkt online opleidingen volgen? Wij maken het mogelijk, speciaal voor praktijkondersteuners.

Het leerprogramma bestaat uit 74 cursussen en het aantal accreditatie-punten, te behalen voor POH's, is op dit moment 24, en dit aantal neemt meer en meer toe! U mag uiteraard zelf weten hoeveel opleidingen u volgt. Drie, dertien of allemaal: voor € 115,- per jaar / per persoon verzekert u zichzelf van kennis waarmee u uw werk nóg beter kan doen.

Dit leerprogramma is wellicht ook interessant voor uw collega’s. Stuur een e-mail naar info@ehuisartspraktijk.nl en wij zorgen ervoor dat jullie toegang krijgen tot alle opleidingen!

Voordelen

 • Geen gedoe met zoeken: met één druk op de knop heeft u ze allemaal.
 • Studeren waar- en wanneer het u uitkomt.
 • Alle vakgerelateerde cursussen zijn geaccrediteerd bij V&VN en NVvPO.
 • Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven.
 • U kunt zelf uw behaalde certificaten printen
 • Stopt automatisch na een jaar

Voor meer informatie over dit leerprogramma, kunt u contact opnemen met Sophia Grootes.

20sep

De landelijke triage-kennistoets komt er weer aan!

Het is van groot belang dat de triage op een huisartsenpost zorgvuldig wordt uitgevoerd. 

We hebben zeven triage-modules die u kunnen helpen met het voorbereiden voor de landellijke triage-kennistoets (zowel voor diplomering, als voor herregistratie). Om extra te oefenen zijn er twee aparte modules; de oefentoets en de examentoets.

 • Triage - ABCD en advieskaarten
 • Triage - Algemeen / Huid
 • Triage - Buik / Urogenitaal
 • Triage - Hoofd
 • Triage - Neurologie / Psychiatrie
 • Triage - Thorax / Extremiteit
 • Triage - Trauma
 • Triage - Oefentoets
 • Triage - 'Proef' Examentoets

Alle modules zijn beschikbaar in onze webshop

Datum van de toets is 30 oktober a.s., klik hier voor de informatie. De deadline van het indienen van aanmeldingen bij de uitvoerder Calibris is al 27 september a.s.

We wensen u alvast veel succes!

2aug

Nieuw: e-learning LEAN

Kunnen mijn wachttijden korter? Hoe verdelen we onze tijd tussen patiënten en administratie?

Deze vragen zijn te beantwoorden door LEAN-werken te introduceren in de huisartspraktijk.

In samenwerking met Managementboek bieden we in onze leeromgeving deze LEAN-e-learnings aan.

Lean is een methode die op een eenvoudige manier streeft naar voortdurende verbetering. Iedereen profiteert van die verbeteringen: patiënten, medewerkers én de organisatie zelf. Wie volgens de Lean principes werkt, maakt het verbeteren van processen, producten en resultaten tot een continu proces.

De kern van LEAN is dat u alleen energie stopt in de activiteiten die waarde toevoegen voor de patiënt. Het doel is dat u niet harder maar slimmer gaat werken!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sophia Grootes via 030-2565625, info@ehuisartspraktijk.nl of dmv het contactformulier.

27jun

Cursus in beeld: Oor uitspuiten

Oor uitspuiten is een handeling die vaak voorkomt in de huisartspraktijk, bij zorgvragers met gehoorverlies door ophoping van oorsmeer in de uitwendige gehoorgang.

De e-learning start na een korte introductie met een pretoets om uw voorkennis te testen. De theorie behandelt niet alleen de handeling, het oor uitspuiten met metalen spuit en oorspoelsysteem, maar ook de noodzakelijke anatomie, fysiologie, indicaties en contra-indicaties komen aan bod.

27jun

Welk onderwerp wilt u graag in onze nieuwsbrief besproken zien?

Eén keer per 6 weken versturen wij de nieuwsbrief naar klanten en geïnteresseerden. Hierin delen wij enkele interessante kennisartikelen en houden we de lezer op de hoogte van eventuele relevante ontwikkelingen rondom eHuisartspraktijk en The Competence Group.

Nu stellen wij aan u de vragen; 'wat houdt u bezig in uw werk-/leer-omgeving?; 'is er nog een onderwerp waar u graag een e-learning van wilt' of 'heeft u behoefte aan meer informatie over een bepaald onderwerp?'. 

Kortom, heeft u een onderwerp dat u graag eens besproken ziet worden in onze volgende uitgave? Laat dat dan weten aan Sophia via info@ehuisartspraktijk, 030-2565625 of dmv contactformulier.

We horen het graag!

30apr

Conflictmanagement training

Maak conflicten functioneel.

Ieder mens is anders. Je denkt, voelt, neemt dingen waar en herinnert dingen anders dan degene naast je. Door deze verschillen kunnen conflicten ontstaan. Deze e-learning legt uit wat een conflict is, hoe je deze herkent, hoe je ermee om kunt gaan in relatie tot je cliënten maar ook in je privéleven, en hoe je een conflict voorkomt.

De e-learning is in samenwerking met onze partner BasculeGroep gemaakt en vormt met hun trainingsdag een blended traject. Door een blended traject te vormen, zijn de trainingsdagen verminderd van twee naar één!

BasculeGroep is dé expert in het opzetten van conflictmanagement in organisaties. Tijdens de trainingsdag leer je op een professionele manier hoe je de opgedane kennis van de e-learning in de praktijk kan gebruiken.

De prijs van de e-learning is € 100,=. Voor meer informatie over het blended traject kunt u contact opnemen met Sophia Grootes op 030 256 56 25 of via info@huisartspraktijk.nl.

4mar

Bezoek de innovatieworkshops van NVvPO DOET!

Wat is innovatie in de eerstelijnszorg? Bezoek de interactieve workshops van NvVPO DOET! en krijg inzicht in wat innovatie voor jou als eerstelijnsprofessional betekent!

Innovatie in de huisartspraktijk reikt verder dan alleen digitalisering en robotisering. Sociale innovatie is minstens zo belangrijk. Want wat is innovatie in de eerstelijnszorg? Hoe ziet het er eigenlijk uit en wat kan je ermee? Na het volgen van de workshops weet je hoe en waar jij innovatieve middelen en diensten kan inzetten. Bezoek één van de NVvPO DOET! bijeenkomsten!Kijk op de site van NVvPO DOET! voor meer informatie.

 

4mar

Nieuwe cursus: Privacybescherming en informatiebeveiliging

Iedere praktijkmedewerker in 30 minuten bekend met wetgeving rond privacybescherming en informatiebeveiliging? Dat kan met deze zeer gerichte en geaccrediteerde e-learning

In huisartspraktijken wordt met veel privacygevoelige informatie gewerkt.

De cursus Privacybescherming en Informatiebeveiliging stimuleert een bewust en maximaal zorgvuldig gedrag van iedere medewerker die met (digitale) informatie werkt. Nieuwsgierig? Vraag naar uw mogelijkheden voor uw praktijk.

4mar

Uitbreiding met honderden 'softskills' trainingen

Via eHuisartspraktijk kan iedere praktijkmedewerker, naast zijn vakkennis, nu ook persoonlijke vaardigheden ontwikkelen.
Het gaat omvaardigheden op het gebied van communicatie, digitale vaardigheden, management, taal en meer.

 


Deze vaardigheden worden steeds belangrijker om goed te functioneren in de hedendaagse en toekomstige huisartspraktijk (’21st century softskills’). De opleidingen zijn relevant voor vrijwel alle functies en divers van opzet; van e-learning tot webinar, van essential tot persoonlijke scans. Met deze combinatie kan iedere huisartspraktijk haar medewerkers een zeer compleet opleidingsaanbod presenteren. Bel (030) 256 56 25 en vraag naar Sophia Grootes voor meer informatie!

14dec

Beter leren begrijpen: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)

Tot 40% van de huisartsconsulten betreft lichamelijke klachten zonder duidelijke somatische verklaring (SOLK). Voor huisartsen levert dat soms een moeilijke puzzel op.

Praktische handvatten kunnen helpen. De e-learning SOLK scherpt de basiskennis van huisartsen verder aan en helpt hen structuur en prioritering in het consult aan te brengen. Deze e-learning is geaccrediteerd voor 2 punten. Neem contact op voor meer informatie!

14dec

De leergang: een slimme start van 2019

In heel 2019 vrijwel onbeperkt online leren? Voor maar € 105,-? Wij maken het mogelijk voor zowel doktersassistentes als praktijkondersteuners!

De volgt de cursussen uit de leergang waar en wanneer u wilt. Uw behaalde certificaten ontvangt u digitaal in PDF-formaat. Alle vakgerelateerde cursussen zijn geaccrediteerd bij CADD/NVDA, NVvPO en de V&VN; wij zorgen ervoor dat uw accreditatiepunten worden bijgeschreven. Ook makkelijk: de leergang stopt automatisch na 1 jaar. Bel (030) 256 56 25!

19oct

Bescherming persoonsgegevens: word bewust van veilig mobiel werken

Steeds vaker wordt met laptops en smartphones gewerkt: dat brengt veiligheidsrisico's met zich mee. De nieuwe cursus ‘Veilig mobiel werken’ maakt u in 20 minuten bewust van deze risico's.

De inhoud van de cursus is geschikt voor iedereen; er is geen enkele technische voorkennis nodig. Na het volgen van deze cursus bent u zich bewust van het nut en de noodzaak van veilig mobiel werken, bijvoorbeeld tijdens het uitwisselen van persoonsgegevens. Deze cursus is onderdeel van de leergang maar kan ook los worden aangeschaft.

10oct

De reikwijdte van de AVG op uw huisartspraktijk: 'AVG toegepast in de zorg'

In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is privacywetgeving vastgelegd. Deze wetgeving heeft verregaande gevolgen, ook voor huisartspraktijken. Werken uw praktijkmedewerkers conform deze wetgeving?

Na het volgen van de nieuwe online cursus 'AVG toegepast in de zorg' overziet u het grote geheel. U kent de beginselen van gegevensverwerking en weet hoe u deze rechtmatig verwerkt. De cursus helpt u de AVG concreet op uw eigen praktijk toe te passen. Daarnaast verschijnt binnenkort de cursus 'Privacybescherming en informatiebeveiliging' voor praktijkondersteuners en dokterasassistenten. Houd onze berichtgeving in de gaten!

4oct

Nieuwe e-learning rond zeldzame aandoeningen

In samenwerking met het Erfocentrum, de VSOP en het NHG introduceren wij nieuwe digitale scholing over het vroegtijdig signaleren van zeldzame aandoeningen.

U leert aan de hand van echte casussen hoe bijvoorbeeld (combinaties van) symptomen aanwijzingen kunnen zijn voor een mogelijke zeldzame aandoening. Via theorie, visuals en tips krijgt u inzicht hoe u als huisarts het verschil kunt maken tijdens de diagnostische afwegingen. Accreditatie 1 punt per cursus. Meer weten? Bel Sophia Grootes via (030) 256 56 25 of bezoek op 9 november de stand van het Erfocentrum tijdens het NHG-congres!

31jul

Nieuwe e-learning: SBAR-methode

Onvolledige communicatie kan voor de patiënt tot risicovolle situaties leiden. De SBAR-methode bevordert een gestructureerde en volledige communicatie tussen hulpverleners.

De nieuwe e-learning ‘SBAR’ legt de methode helder uit en biedt concrete oefening met twee praktijkcases. Doelgroep vormen doktersassistenten en praktijkondersteuners. De e-learning is mede ontwikkeld door huisartsenorganisatie Medrie en geaccrediteerd bij de V&VN en bij de NVDA/CADD.

31jul

Huisarts en praktijkondersteuner als team tegen overgewicht

Overgewicht komt steeds vaker voor, zeker onder kinderen en jongeren. Hoe spreekt u de ouders en kinderen hierop aan?

Schrijf u in voor de blended training ‘Gedrag veranderen in 10 minuten’ op 20 september in IJsselstein. Vooraf doet u de e-learning. Tijdens het klassikale deel traint u aan de hand van praktijkvoorbeelden samen met een coach en acteur het motiveren en activeren van de ouders en de jonge patiënt. Specifiek voor de huisartsen: in het kader van dit belangrijke onderwerp is ook de e-learning Overgewicht bij kinderen een aanrader!

4may

Youtube: e-learning voor de huisarts, doktersassistent en praktijkondersteuner

Vanuit huisartspraktijken en -posten krijgen wij regelmatig de vraag om een demonstratie van onze e-learning-modules. Wij maakten voor een goede impressie van ons complete aanbod een pakkende Youtube video!

U kunt de video bekijken op deze webpagina. Bent u na het zien van de modules ook enthousiast geworden? Dan is één van onze leergangen echt iets voor u en uw praktijkcollega's! Neem contact op met Sophia Grootes via (030) 256 56 25 of stuur een e-mail naar info@ehuisartspraktijk.nl

16mar

Doktersassistentes: e-learning BHV bij niet-spoedeisende eerste hulp

Kneuzingen, verstuikingen en botbreuken: de e-learning BHV Niet-spoedeisende Hulp is ideaal voor doktersassistentes die deze winterperiode adequate zorg willen verlenen.

De e-learning start met een 'Test uzelf' of met één van de casussen van de vijf verschillende onderwerpen. Zo krijgt u inzicht in welke onderwerpen u beheerst, en welke onderwerpen nog aandacht behoeven. De e-learning is geaccrediteerd bij de NVDA/CADD en kent een doorlooptijd van ongeveer 1,5 uur. Ga voor meer informatie naar de webpagina BHV | Niet-spoedeisende Eerste Hulp!

20dec

Zeven nieuwe modules voor ondersteuning kerntaak doktersassistenten en triagisten

Via welke vraagpaden kunnen doktersassistenten en triagisten de urgentie van klachten van patiënten bepalen? Welke ingangsklachten leiden tot welke triagecriteria? Deze cursus is gebaseerd op de nieuwe richtlijnen en protocollen van de NHG/NTS.

De cursus bestaat uit zeven Triage-modules. Elke module behandelt een cluster aan de hand van theorie, video, opdrachten en een toets. Na afloop kan de assistente de juiste ingangsklacht kiezen, een relatie leggen met triagecriteria en pathologie, de relevante triagecriteria in het triagegesprek toepassen en interpreteren. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met Van Campen Consulting. Iedere module kost € 60,- en is voor twee punten geaccrediteerd. Neemt u zeven modules af, dan ontvangt u € 50,- korting! Meer weten? Kijk in het module-overzicht onder 'Triage' of bel (030) 256 56 25.

20dec

Trainingen anatomie: verdiepende kennis voor praktijkondersteuners

eHuisartspraktijk biedt via de webshop zeven verschillende kennis- en inzichttrainingen rond anatomie. De trainingen zijn voor praktijkondersteuners en zeer recent geaccrediteerd bij de NVvPO en V&VN.

De onderwerpen van de trainingen lopen uiteen van Anatomie - Centraal zenuwstelsel tot Anatomie - Tractus respiratorius. De trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met inhoudelijk specialisten van het Flevoziekenhuis. Voor grotere groepen POH'ers is het mogelijk een aanbod op maat te laten samenstellen. Neem contact op voor meer informatie: (030) 256 56 25.

20dec

Nieuw voor huisartsen: e-learning rond erectiestoornissen

Erectiestoornissen: wanneer is daarvan werkelijk sprake? Wat zijn de mogelijke oorzaken? En welke behandeling sluit optimaal aan? De e-learning Erectiele disfunctie gaat in op de diagnostiek en therapie van erectieproblemen.

Met betrekking tot de therapie komen behalve de verschillende 'potentieverhogende’ middelen ook andere therapeutische mogelijkheden aan de orde. De tekst wordt geïllustreerd met video's van een huisartsenconsult en beelden van lichamelijk onderzoek van de mannelijke genitalia. De e-learning Erectiele disfunctie is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Cluster 1.

31oct

Hapicom stelt e-learning beschikbaar voor huisarts en triagist

PharmaPartners en eHuisartspraktijk introduceren e-learning voor Hapicom, het informatiesysteem voor huisartsenposten. De e-learning helpt huisartsen en triagisten om sneller, efficienter en plezieriger met Hapicom te werken.

Hapicom e-learning
Hapicom is ontwikkeld op basis van wensen uit de huisartsenposten. Dagelijks werken artsen en triagisten met dit informatiesysteem. De e-learning is beschikbaar voor zowel huisartsen als triagisten. Zij worden op interactieve wijze meegenomen in de applicatie. Na het volgen van de e-learning beheerst u alle basisonderdelen van Hapicom en kunt u direct aan de slag!

Leeromgeving

Dorinda van Oosten, Managing Director PharmaPartners Huisartsenzorg: ‘Door gebruik te maken van e-learning bieden wij onze klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot de leeromgeving van Hapicom. Datgene wat nuttig is om te weten kunnen de gebruikers nu via e-learning leren, waar en wanneer ze maar willen en in hun eigen tempo. Door e-learning in te zetten houden zij meer tijd beschikbaar voor de zorg aan patiënten. Dat maakt de inzet van e-learning effectief en efficiënt.’

 
Meer weten?
Neem contact op met Sophia Grootes van eHuisartspraktijk, telefoon (030) 256 56 25.
4oct

BSL en TCG bieden samen digitaal onderwijs voor huisartsen

Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL) en The Competence Group (TCG) gaan samen digitaal onderwijs voor huisartsen aanbieden aan huisartsengroepen en zorggroepen. Het gezamenlijke aanbod bestaat uit bijna 30 geaccrediteerde e-learning-modules over een breed scala aan huisartsgeneeskundige onderwerpen.

De bedrijven hebben besloten tot samenwerking om gezamenlijk een breder aanbod aan digitaal onderwijs te leveren aan huisartsengroepen en zorggroepen. De onderwerpen van de e-learning-modules lopen uiteen van hartfalen en vallen bij ouderen, tot onderwijs over gezondheidsrecht. Huisartsen krijgen persoonlijk toegang tot de e-learning-modules via de website www.ehuisartspraktijk.nl. Voor grotere groepen huisartsen is het mogelijk een aanbod op maat samen te stellen.

E-learning-modules voor huisartsen
Huisartsen gebruiken digitaal onderwijs om bij te blijven in hun vak. In een e-learning-module wordt de huisarts online in één of twee uur tijd bijgeschoold over een thema. Een module bestaat uit theorie, vragen, video’s, links naar belangrijke richtlijnen en relevante informatie. Als de huisarts slaagt voor de eindtoets worden de verkregen accreditatiepunten automatisch bijgeschreven in GAIA, het digitale deskundigheidsdossier voor artsen.

4oct

4 Oktober: ontmoet eHuisartspraktijk op de Dag van de Eerstelijn

De Dag van de Eerstelijn is een congres gericht op professionals werkzaam in de eerstelijnszorg, zoals huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners. Tijdens deze dag is eHuisartspraktijk aanwezig met het complete digitale opleidingenportfolio.

Programma 2017
In het afgelopen jaar zijn wij nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van leercontent voor professionals in huisartspraktijken. Samen met veldpartijen ontwikkelen wij een breed pakket e-learning rond onderwerpen als Tekenbeten en de ziekte van Lyme, het maken en lezen van ECG’s, het verrichten van een venapunctie en ADEPD in Medicom en Promedico. Naast e-learning zijn wij actief in het adviseren en ondersteunen van huisartspraktijken rond het opleiden van de medewerkers. Onder doktersassistenten hebben wij landelijke bekendheid verworven met de jaarlijkse verrassingsactie op de Dag van de Doktersassistente.

Ontmoet eHuisartsprakijk
Tijdens de Dag van de Eerstelijn 2017 is Sophia Grootes namens eHuisartspraktijk aanwezig. Bent u verantwoordelijk voor het opleiden van medewerkers in huisartspraktijken? Dan ondersteunt Sophia u graag met advies, begeleiding en het beschikbaar stellen van relevante opleidingen voor al uw medewerkers!

12sep

Betrek patiënt bij eigen ziekteherstel: 'Gedragsverandering in 10 minuten'

Herkent u deze situatie? Uw cliënt komt niet in beweging, ondanks uw advies. U stuit op weerstand en belandt op dood spoor. Tóch is er een techniek om deze cliënten snel voor uw advies enthousiast te krijgen. Dit leert u samen met vakgenoten in de training 'Gedragsverandering in 10 minuten'.

De eerstvolgende klassikale training is op 28 november in IJsselstein, hier kunt u zich nog voor inschrijven! Een in-company training behoort ook tot de mogelijkheden. Eerdere deelnemers raden deze training sterk aan! Accreditatie (4 uur) is verleend door de KNGF, KNMG, NVvPO en de V&VN. Bel (030) 256 56 25 of klik hier voor meer informatie.

 

7sep

Datalekken: maak de praktijk bewust van informatiebeveiliging

 Een datalek is het geolg vaen beveiligingsprobleem. Vaak gaat het om comutergerelateerde zaken, zoals e-mail verzonden naar verkeerde adressen, gestolen laptops en verloren usb-sticks. Tijdens het doorlopen van deze module krijgt de praktijkmedewerker inzicht in het ontstaan, behandelen en voorkomen van datalekken in de huisartspraltijk.

De module bestaat uit een inleiding en vier oefencasussen. Na het volgen van de inleiding en de aangeboden theorie, gaat de medewerker de aangereikte kennis virtueel toepassen in een aantal fictieve werkomgevingen in de gezondheidszorg. Deze zijn vormgegeven via 360 graden fotografie. Hierin gaat de medewerker zelfstandig op onderzoek: zijn de computerschermen vergrendeld? Staat er patiëntinformatie op het prikbord? Liggen er documenten in de printer? De module bevat veel interactie met de cursist en is fris en modern vormgegeven. Start de module via deze website, bel tijdens kantooruren (030) 256 56 25 of stuur een e-mail naar info@ehuisartspraktijk.nl

1jun

E-learning 'Vitale functies meten': nu ook voor praktijkondersteuners en doktersassistenten

Het meten van vitale functies in het lichaam is essentieel voor de controle van de werking van die functies. Deze nieuwe e-learning-module gaat uitgebreid in op het controleren van de ademhaling, het bewustzijn en de circulatie.

Na afloop van deze module kan de praktijkmedewerker beschrijven hoe hij in een niet-acute situatie de vitale functies bij patiënten kan meten. De doorlooptijd van deze module is circa 1 uur. Accreditatie is aangevraagd bij de NVDA. De module is door The Competence Group uitgroepen tot 'E-learning van de Maand': kijk voor screenshots en meer informatie op de website!

1jun

Ideaal voor praktijkondersteuners: bijscholing 'Insuline toedienen met een insulinepen'

Diabetes Mellitus type 2 is een aandachtsgebied voor de praktijkondersteuner. Samen met de patiënt komt hij tot een optimale instelling van alle parameters. Dat vraagt enerzijds om motiverende gespreksvoering, anderszijds om een professionele toediening.

Deze module gaat uitgebreid in op de toediening. Na het doorlopen van een pretoets neemt de praktijkondersteuner kennis van onderwerpen als Glucose en Diabetes. Ook leert hij de injectieplaats te bepalen en de insulinepen gereed te maken. Een ideale bijscholing voor het verfijnen van de dagelijkse handelingen rond insuline toediening!. Bezoek de webshop en start meteen de module 'Insuline toedienen met een insulinepen'!

1jun

Nieuwe e-learning: Urgentiedenken – de kern van triage op de huisartsenpost

Deze e-learning module verschaft de huisarts inzicht in de denk- en beslisroute van de triagist. Hierdoor krijgt u als huisarts meer grip op de triage, versterkt u de basis voor overleg en samenwerking met de triagist en komt u samen tot het beste besluit voor de patiënt. 

De e-learning module bestaat uit een aantal praktijkgerichte en herkenbare casussen. Via deze casussen oefent u de toepassing van urgentiedenken vanuit de zienswijze van de triagist. Lees meer over deze module in de bijbehorende modulekaart of neem direct contact op met Sophia Grootes van eHuisartspraktijk.

20mar

E-learning 'ECG maken en lezen': drie punten accreditatie voor doktersassistenten

Met een ECG kunt u de elektrische activiteit van het hart van uw patiënt registreren.

Afwijkingen in het ECG kunnen wijzen op afwijkingen van de hartspier, het prikkel-geleidingssysteem en de bloedvoorziening van het hart. Om een ECG te kunnen maken en lezen, is het  belangrijk dat u op de hoogte bent van de functie van het hart en de daarbij horende anatomie en fysiologie. 

Onderwerpen die in de cursus aan de orde komen zijn onder andere anatomie van het hart, bloedsomloop, hartcyclus, ECG registratie, standaard ECG, aanbrengen van elektrodes, een goed ECG, storingen in het ECG, ECG lezen, ritmestoornissen, pluis, niet-pluis en frequentie berekenen. Naast het theoriegedeelte bevat de training ook één of meer (oefen) toetsen.

Bestel dus nu de module ECG lezen en schrijven. Neem voor meer informatie contact op met Sophia Grootes van eHuisartspraktijk: (030) 256 56 25.

 

 

17mar

Wkkgz: Met verdiepende casuïstiek voor de huisartsen

Vanuit de dagpraktijken ontvingen wij het verzoek om de e-learning-module 'Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)' beter te laten aansluiten op de praktijk van de huisarts. Daarop zijn Stichting DOKh en Alexandra Reijerse (jurist) de mogelijkheden gaan verkennen.

Beiden hebben een aantal casussen geschreven over de Wkkgz. Deze spelen zich af in een voor huisartsen herkenbare en aansprekende setting. Aan de casussen zijn relevante vragen met uitgebreide feedback toegevoegd. Hierdoor komt de werking van de Wkkgz goed tot zijn recht.

De extra huisartsencasuïstiek is nu beschikbaar en deze helpen u om uw kennis over de Wkkgz te vertalen naar uw praktijksituatie. Bestel dus nu de module Wkkgz. Neem voor meer informatie contact op met Sophia Grootes van eHuisartspraktijk: (030) 256 56 25.

9mar

Winnaars actie Dag van de Doktersassistente

Op donderdag 2 maart, de Dag van de Doktersassistente, viel bij alle huisartspraktijken in Nederland de actiekaart van eHuisartspraktijk op de mat. Via deze actie maakten duizenden doktersassistenten kans op een gratis e-learning-module naar keuze. Ook dit jaar kijken wij terug op vele tientallen positieve reacties! Foto: De enthousiaste doktersassistenten van huisartsenpraktijk Lindeman & Rechters in Lieshout mét de ontvangen actiekaart!


Sophia Grootes van eHuisartspraktijk heeft uit de vele deelnemers willekeurig 30 winnaars getrokken. Deze winnaars zijn hieronder vermeld. Uiteraard ontvangen zij van Sophia een persoonlijk bericht met verdere uitleg. Doktersassistenten van Nederland: bedankt voor jullie deelname!

 

NAAM Gewonnen module Eventuele motivatie

Alma

Klinisch redeneren 

Omdat ik werk als fysieke triagist op de huisartsenpost, spreekt de cursus klinisch redeneren mij erg aan.

Annelies

ECG maken en lezen

 

Annelies 

Omgaan met agressie

Daar wij regelmatig  met agressieve/ intimiderende patiënten te maken hebben!

Astrid 

ECG maken en lezen

 

Chantal 

ECG maken en lezen

 

Corien

Handhygiëne

 

Esther 

Wondverzorging

Ik heb interesse in de cursus wondverzorging omdat we hier in de praktijk veel mee te maken hebben en in hierin nog wel wat bijgeschoold kan worden.

Gerlinde 

2013 Excel - Basiscursus

 

Iris

Wondverzorging

Ik vind het wonderbaarlijk hoe een wond ontstaat en verzorgd wordt met goede resultaten. Hoe dat allemaal werkt.

Jacqueline

Psychofarmaca

 

Jessie

Intramusculair injecteren

Mijn oog is gevallen op ‘intramusculair injecteren’. Dit is een handeling die ik ongeveer 10 tot 15 keer per dag doe en ben erg benieuwd of ik daar nog iets in kan verbeteren.

Karin

Gezondheidsrecht -
Wet bescherming persoonsgegevens -
Wbp

 

Lisanne 

Wondverzorging

 

Marielle

Wondverzorging

Vooral de wondverzorging sprak me erg aan. Dit jaar hoop ik m'n opleiding en stage goed af te ronden. Deze extra kennis kan ik goed gebruiken.

Mariette

Wondverzorging

 

Marja 

BHV | Niet-spoedeisende Eerste Hulp

 

Marjolein 

Inzicht in dementie

 

Marloes 

BHV | Niet-spoedeisende Eerste Hulp

 

Martine 

Anatomie; Centraal zenuwstelsel

 

Mieke

Wondverzorging

 

Mirjam 

Omgaan met agressie

 

Mirjam 

BHV/Niet-spoedeisende Eerste Hulp

 

Sabine 

2013 Excel - Basiscursus

Ik heb bij jullie de adepd  cursussen al mogen doen en zou nu gezien mijn leidinggevende functie (leidinggevende doktersassistente) graag meer kennis op willen doen in excel. Zo kan ik in excel bestand de planning en urenregistratie bijhouden!

Sandy

Algemene Farmacologie.

 

Sanne 

ECG maken en lezen

 

saskia 

Incontinentiemateriaal advies 

In de praktijk merk ik toch vaak dat dat nog erg lastig is.

Saskia 

Algemene Farmacologie 

 

Thijs 

Algemene Farmacologie 

De cursus Algemene Farmacologie lijkt me een mooie opfrisser van en aanvulling op mijn medicijnkennis.

Warsha 

ECG maken en lezen

Ik kies dan voor de cursus Ecg maken en lezen. Waarom? Omdat ik 2 x per week een hele ochtend spreekuur draai met het maken van ecg's en het mij zeer leuk lijkt en uitdagend om nou te weten wat het specifiek inhoudt.

Wendy 

ECG maken en lezen

 

2mar

2 Maart: Dag van de Doktersassistente

Vandaag is het de Dag van de Doktersassistente. Dit jaar zetten wij opnieuw alle doktersassistentes van Nederland in het zonnetje: met een gratis e-learning-module naar keuze! 

Wij verloten dertig modules* onder alle doktersassistentes die een e-mail sturen naar Sophia Grootes (Online opleider Huisartspraktijken) met vermelding van de titel van de module naar keuze: info@ehuisartspraktijk.nl. Kijk in de rubriek Doktersassistente voor een overzicht van alle modules!

* Met uitzondering van de leergang en de cursus Gedragsverandering in 10 minuten.

22feb

Wkkgz: met verdiepende casuïstiek voor huisartsen

Vanuit de dagpraktijken ontvingen wij het verzoek om de e-learning-module 'Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)' beter te laten aansluiten op de praktijk van de huisarts. Daarop zijn Stichting DOKh en Alexandra Reijerse (jurist) de mogelijkheden gaan verkennen.

Beiden hebben een aantal casussen geschreven over de Wkkgz. Deze spelen zich af in een voor huisartsen herkenbare en aansprekende setting. Aan de casussen zijn relevante vragen met uitgebreide feedback toegevoegd. Hierdoor komt de werking van de Wkkgz goed tot zijn recht.

De extra huisartsencasuïstiek is nu beschikbaar en deze helpen u om uw kennis over de Wkkgz te vertalen naar uw praktijksituatie. Bestel dus nu de module Wkkgz. Neem voor meer informatie contact op met Sophia Grootes van eHuisartspraktijk: (030) 256 56 25.

22feb

Huisartspraktijken waarderen training Gedragsverandering

De training 'Gedragsverandering in 10 minuten' slaat aan. Praktijkmedewerkers leren hoe zij patiënten snel enthousiast krijgen voor hun eigen herstel.

Het resultaat: tijdbesparing, betrokken patiënten, betere patiëntrelaties en reductie van het aantal draaideurpatiënten. Manon Egging, praktijkverpleegkundige Beekbergen: "Ik vond het een zeer nuttige, zinvolle, praktijkgerichte cursus. Een aanrader!" De training bestaat uit e-learning en klassikale training. Op 16 maart vindt nabij Utrecht het klassikale gedeelte van de training Gedragsverandering plaats. Mocht u deze training willen volgen, dan is het raadzaam nu in te schrijven. Download de trainingsdocumentatie.

22feb

E-learning Venapunctie voor doktersassistenten


De doktersassistente kan zich voortaan professioneel voorbereiden op het verrichten van een venapunctie. De module is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA).

Met het volgen van deze module verkrijgt de doktersassistente alle benodigde deskundigheid voor het verrichten van een venapunctie. Een venapunctie is een voorbehouden handeling en valt onder de Wet BIG. Deze wet stelt bijbehorende voorwaarden. Zo mag een venapunctie alleen worden uitgevoerd na uitdrukkelijke opdracht van de arts. Deze module bereidt de doktersassistente uitstekend voor. De module bestaat uit een pré-toets gevolgd door theorie. Na de theorie volgt een afsluitende toetsing.

7nov

Nog 2 maanden: is uw praktijk al Wkkgz-proof?

Op 1 januari 2017 moet uw praktijk zijn ingericht op de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz): hiermee mogen patiënten vertrouwen op goede zorg en correcte afhandeling van klachten en geschillen. Wat betekent dit voor uw praktijk?

In de e-learning Wkkgz leer je via praktijkvoorbeelden, leerteksten, vragen en casuïstiek alle facetten van de Wkkgz kennen. De e-learning wordt afgesloten met een toets die je kennis van de Wkkgz beoordeelt. De e-learning heeft een bijdrage van Mr. A.C. Reijerse en is ABAN- en V&VN-geaccrediteerd. De accreditatiecommissie noemde de e-learning 'een sterke e-learning met de juiste informatie, goed gedoseerd in een aantrekkelijk "jasje"'. U kunt direct starten via de modulepagina!

20sep

NIEUW: Bacteriële huidinfecties Impetigo en Furunkels

Speciaal voor huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen introduceren wij de nieuwe e-learning Impetigo en Furunkels. 

Krentenbaard (Impetigo) is een besmettelijke huidinfectie die vaak voorkomt bij jonge kinderen. Dat maakt actuele, gedegen kennis van deze materie onontbeerlijk. Dermatoloog drs. Chris den Hengst leverde een inhoudelijke bijdrage aan de totstandkoming van de module. Accreditatie: ABC1, NVvPO en V&VN.

Klik hier voor meer informatie.

Tot 15 oktober kunt u deze module voor het introductie tarief van € 45,00 aanschaffen!

15jun

Unieke e-learning in Nederland: 'Tekenbeten en de ziekte van Lyme'

eHuisartspraktijk lanceert de e-learning-module 'Tekenbeten en de ziekte van Lyme'. Deze is mede tot stand gekomen op basis van adviezen van Dr. Joppe Hovius van het Amsterdams Multidisciplinair Lyme Centrum van het AMC.

Ter introductie kunt u tot 15 juli deze module voor een actietarief aanschaffen!

 

3mar

1 jaar onbeperkt leren voor € 57,50!!

 

Je mag zelf weten hoeveel modules je volgt. Drie, dertien of dertig: voor nog geen zes tientjes per jaar verzeker je jezelf van kennis waarmee je je werk nog beter kan doen. Ga op deze website naar 'Doktersassistent' of ''POH' en kies bovenaan voor 'Leergang - 1 jaar onbeperkt leren'.

10feb

Oproep: deel je kennis!

Ben je dokterassistente of POH'er? En wil je je kennis en ervaring aan je vakgenoten beschikbaar stellen? Dan is eHuisartspraktijk op zoek naar jou!

Je gaat aan de slag met nieuwe e-learning-modules voor jouw vakgenoten. Denk met ons mee over interessante onderwerpen. Schrijf mee aan de inhoud van nieuwe modules en help het bestaande lesmateriaal te verbeteren! Lijkt dit je leuk en nuttig? Stuur dan een e-mail naar Sophia Grootes: s.grootes@competence.biz of bel Sophia via 06 - 23 56 49 00.

Abonneer op nieuwsbrief

* Deze velden zijn verplicht