eHuisartspraktijk.nl

Voedingsadvisering aan mensen met diabetes mellitus type 2

Voeding speelt een belangrijke rol in de begeleiding en behandeling van diabetespatiënten. Maar welke voedingsmiddelen en voedingspatronen zijn geschikt voor patiënten met diabetes type 2? En wat is de rol van de huisarts, praktijkondersteuner en diëtist? In deze e-learning geven auteurs Hans van Wijland (kaderhuisarts diabetes) en Corien Maljaars (diëtist) informatie over voedingswetenschap, specifieke voedingsmiddelen en voedingspatronen die voor de diabetespatiënt geschikt zijn. Hierbij wordt gerefereerd aan de recent uitgekomen NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015 en de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.
€ 69,50

Kenmerken

90 minuten
2 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Leerdoelen:|
Na het volgen van deze cursus ...

  • kunt u de bewijskracht van een artikel op het gebied van voedingswetenschap beoordelen;
  • kent u de verschillende onderzoekmethoden die gebruikt worden in de voedingswetenschap;
  • kunt u de inhoud van de NDF Voedingsrichtlijn en de Richtlijnen goede voeding grofweg benoemen;
  • kunt u algemene voedingsadviezen geven aan mensen met diabetes mellitus type 2 en kunt u de verschillende voedingspatronen noemen die geschikt zijn voor mensen met diabetes mellitus type 2;
  • weet u waar en hoe u een koolhydratentabel kunt raadplegen.

Accreditatie:
De accreditatie is voor 2 punten toegekend door ABC1, deze worden automatisch bijgeschreven via PE-Online.

Deze e-learning is ontwikkeld door uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Auteurs: Hans van Wijland (kaderhuisarts diabetes) en Corien Maljaars (diëtist).

Deze e-learning is ook te maken op een tablet.