eHuisartspraktijk.nl

Effectief in gesprek

E-learning in combinatie met een klassikale training. Hoe krijgt u de patiënt/cliënt in korte tijd tijdens een consult in beweging en medeverantwoordelijk voor zijn of haar eigen ziekteherstel?   
€ 169,-

Kenmerken

60 minuten
4 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Onderwerp:
In deze e-learning leer je effectief in gesprek te gaan met behulp van de methode motiverende gespreksvoering. Je leert hoe je een zorgvrager kan helpen zijn motieven voor verandering te ontdekken en te versterken.
De e-learning sluit aan bij de groepstraining, waarin je jouw kennis verdiept en uitgebreid oefent met deze methode. Deze training wordt verzorgd door trainingsbureau ChristelCare. Het is ook mogelijk om in overleg met ChristelCare in te zoomen op specifieke technieken of onderwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reflectief luisteren of omgaan met weerstand.
 

Doel e-learning:
In 1 uur krijgt u de basistheorie van motiverende gespreksvoering in beeld en ervaart u hoe het werkt middels illustratieve video en interactieve oefensituaties. 

Doel klassikale training:
In 3 uur past u of uw medewerker de leerstof toe en wordt de kennis verdiept. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt de techniek eigen gemaakt. 

Doelgroep:
Zowel ervaren als onervaren zorgverleners. NB. De groepstraining wordt afgestemd op de voorkennis en ervaring van de doelgroep. 

 
Accreditatie:
Accreditatie voor de e-learning en groepstraining is verleend voor 4 punten bij de ABC1, NVvPO, V&VN, ADAP en voor 3 uur bij de KNGF.
Doktersassistentes kunnen bij KABIZ de resultaten wegschrijven onder ' overige opleidingen'.

Deze e-learning is door The Competence Group in samenwerking met ChristelCare en Gijs van Dinther van ‘Klant in beweging’ ontwikkeld.  De e-learning sluit aan bij de klassikale training, waarin je je kennis verdiept en oefent met motiverende gespreksvoering.
 
Deze training (met het bijbehorende klassikale deel) wordt gegeven op aanvraag. U kunt voor meer informatie een mailtje te sturen naar: info@huisartspraktijk.nl

Quote:  Ik geef een 9 als waardering voor de training ‘motiverende gespreksvoering’. Veel bruikbare tips en handvatten ontvangen. Fijn dat er direct wordt ingegaan op de inbreng van de deelnemers. Het rollenspel was erg leerzaam.
Huisartsenpraktijk in Drenthe

Referentie: Manon Egging, praktijkverpleegkundige Beekbergen schreef het volgende over ons aanbod 'Effectief in gesprek': Ik vond het een zeer nuttige, zinvolle, praktijkgerichte cursus! De trainers deden het erg goed en prettig! Echt een aanrader!