eHuisartspraktijk.nl

Werken met het Omaha System

Het Omaha System is een classificatiesysteem, terminologie- en codestelsel voor medewerkers in de zorg en welzijnssector. Met het Omaha System kunt u de acties en uitkomsten van de zorg voor uw cliënten beter kiezen, sorteren en vastleggen. De e-learning-module ‘Werken met het Omaha System’ helpt u het Omaha System professioneel in uw eigen, dagelijkse praktijk toe te passen. U kunt deze module tevens volgen in combinatie met een dagdeel klassikale training.
€ 25,75

Kenmerken

60 minuten
1 accreditatiepunt + certificaat
365 dagen

 Inhoud

Voor wie: Praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die steeds vaker samenwerken met wijkverpleegkundigen.

Extra: De e-learning module is te combineren met een klassikale training van 1 dagdeel.  Wilt u meer informatie over blended leren en/of e-learning over Omaha System inkopen voor meerdere medewerkers; neem contact op via (030) 256 56 25 en vraag naar Sophia Grootes.

Accreditatie: De e-learning is geaccrediteerd bij V&VN met 1 punt.

Leerdoel:
U begrijpt de kenmerken en voordelen van het Omaha System en u kunt deze toepassen voor het classificeren van de problematiek van uw cliënten.

Inhoud:
De module begint met een quiz die uw eventuele voorkennis van het Omaha System in kaart brengt. Na deze quiz krijgt u uitleg over alle stappen in het Omaha System en maakt u kennis met de fictieve ‘mevrouw Van Dalen’: via een casus met diverse opdrachten leert u het Omaha System op haar specifieke situatie toe te passen. Via deze module heeft u tevens toegang tot het Vraag- en Antwoordgedeelte, waarin de achtergrond en de voordelen van de Omaha-systematiek wordt uitgelegd. De module sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze één keer herkansen.

Deze module heeft ‘ervarend leren’ als uitgangspunt en ondersteunt u in uw methodisch verpleegkundige proces. Voor de overdracht van kennis rond het Omaha System is TCG erkend door de Stichting Omaha System Support. Hierdoor bent u verzekerd van gecertificeerd lesmateriaal.